Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Aktiviteter – Kaphalvön – Tips inför din resa till Sydafrika – Burdyk med vithaj
www.destinationsydafrika.se


Burdyk med vithaj


Det finns två platser som är välkända för att arrangera burdyk med vithajar och det är Gansbaai och Simon's Town. Under de varmare månaderna, oktober till slutet av januari, rekommenderas ni att åka till Gansbaai för att göra ett hajdyk då chansen är större att ni får se något här jämfört med utanför Simon's Town. Anledningen är att vithajarna under denna period rör sig från Seal Island och tar sig till andra kustnära områden.

I februari tar sig vithajarna åter till Seal Island och under vintermånaderna är burdyk i Simon's Town verkligen att rekommendera.


Simon's Town ligger cirka 40 minuter från Kapstaden och det är här det blir uppsamling vid 06:45. Efter en genomgång av vad som kommer att ske under dagen påbörjar ni klockan 07:00 färden mot Seal Island som ni når 20 minuter senare. Ni tar ett varv runt ön för att undersöka var den bästa platsen är att förankra. Buren sänks ner i vattnet och med hjälp av en bit matta utskuren i formen av en säl lockas vithajarna till båten.

Buren flyter precis under ytan och två personer tillåts gå ner i buren samtidigt. All utrustning finns ombord, även full dykutrustning, och ingen tidigare erfarenhet krävs. Vithajarna är väldigt nyfikna djur och cirkulerar ofta runt buren för att se vad som pågår.

Vid 12:30 återvänder ni till Simon's Town där turen avslutas.

Vill du boka ett burdyk med vithaj? Kontakta Destination Sydafrika så hjälper vi dig!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen