Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Aktiviteter – Kaphalvön – Tips inför din resa till Sydafrika – Cape Point & Godahoppsudden
www.destinationsydafrika.se


Cape Point & Godahoppsudden


På den sydligaste punkten av Kaphalvön ligger Cape Point och Godahoppsudden och dessa historiska platser är väl värda ett besök. Denna tur kan ni med fördel göra till en heldagsutflykt och inkludera ett antal intressant och vackra stopp längs resans gång.

Om ni påbörjar resan i Kapstaden tar ni er längs kusten tills ni når Hout Bay, en pittoreskt liten stad som ligger perfekt i en vindskyddad bukt, omgiven av berg. Här finns World of Birds och Seal Island som är klart värda ett besök.


Från Hout Bay löper Chapman's Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kurvor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Här kan ni stanna och njuta av utsikten och eventuellt ha en picknick vid en av de många rastplatser som finns längs vägen.

Chapman's Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen leder er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon's Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan och små mysiga affärer, restauranger och kaféer.

I Simon's Town måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafrikanska pingviner som bor vid Boulder's Beach. Detta är ett av de få ställen där dessa fascinerande fåglar går att se på så nära håll – de är nyfikna och vänliga, men de vill inte bli klappade. Men ett sätt att komma nära dem är att trotsa det kalla vattnet och ta er ett dopp med dem.

Ni lämnar Simon's Town och fortsätter söderut. Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen. Här finns också en barservering och en exklusiv restaurang med fantastisk utsikt över havet.


På Kaphalvön finns det gott om babianer, som kan ha rätt lynnigt humör och som dessutom har långa vassa tänder, så det är klokt att hålla er på avstånd. Det är också absolut förbjudet att mata dem!

På vägen tillbaka kan ni köra via M65 och stanna till vid The Cape Farmhouse, ett underbart gammalt hus som ligger mycket vackert till. Här kan ni avnjuta en härlig fika och det är också ett utmärkt tillfälle till lite annorlunda shopping på Red Rock Tribal och Little Piece of Africa.

Tänk på att detta är en heldagstur och om ni vill hinna med alla stopp så måste ni få en tidig start på dagen.

Vill du resa till Kaphalvön och besöka Cape Point & Godahoppsudden? Kontakta Destination Sydafrika så hjälper vi dig!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen