Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Aktiviteter – Kaphalvön – Tips inför din resa till Sydafrika – Vithajstur - Airjaws
www.destinationsydafrika.se


Vithajstur - Airjaws


Att komma nära ett så respektingivande djur som den stora vithajen är verkligen en upplevelse. Att dessutom få chansen att se dessa mäktiga djur hoppa upp ur vattnet i jakt på föda kommer garanterat vara en upplevelse som ni sent kommer att glömma!

Det blir uppsamling i Simon's Town, söder om Kapstaden, tidigt på morgon och efter en säkerhets-genomgång beger ni er ut på havet. Efter cirka 30 minuter är ni äntligen framme vid Seal Island. Här i False Bay får ni en unik chans att se hajarnas naturliga jaktbeteende då de anfaller sina byten, främst sälar, underifrån i hög fart och sedan bryter vattenytan. Detta beteende har endast observerats i detta område.

Den bästa tiden för att bevittna detta beteende är precis före och under soluppgången och på specifika platser runt just Seal Island. Dessutom har man bara chansen att få uppleva detta några få månader om året.


Under turens gång kommer ni förhoppningsvis att komma riktigt nära vithajarna men arrangören har alltid vithajarnas bästa i sitt intresse och håller sig därför på tillräckligt avstånd för att inte störa hajarnas naturliga beteende eller sälarnas flyktförsök.

Efter solens uppgång avtar aktiviteten något och då använder man sig av ett lockbete i formen av en säl utskuren i mjukt material vilken man drar efter båten för att på så sätt locka vithajarna att attackera. Detta brukar ge utmärkta fotomöjligheter!

Man brukar säga att högsäsongen varar från mitten av april till slutet av augusti och den absolut bästa tiden för att se vithajarna bryta vattenytan är under juni, juli och augusti. Under månaderna september, februari och mars är vithajarna relativt lugna och det är därför sällan som man får se de bryta vattenytan och under dessa perioder fokuserar man mer på burdyk.

Vill du boka en Vithajstur - Airjaws? Kontakta Destination Sydafrika så hjälper vi dig!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen