Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Aktiviteter – Overberg – Tips inför din resa till Sydafrika – De Hoop Nature Reserve
www.destinationsydafrika.se


De Hoop Nature Reserve


De Hoop Nature Reserve ligger inte långt från Cape Agulhas och cirka tre timmar från Kapstaden, och detta är ett mycket vackert men också speciellt naturreservat. De Hoop Nature Reserve är cirka 34 000 hektar stort och är en favoritdestination för vandrare, cyklister, fågelskådare och från juli till november även valskådare.

Det intilliggande De Hoop Marine Protected Area, som sträcker sig 5 km ut till havs, är ett av de största marinskyddsområdena i Afrika och är en tillflyktsort för en stor mängd marint liv.

De Hoop Nature Reserve utgör en del av världens minsta och mest hotade växtrike, det så kallade Cape Floral Kingdom. Vegetationen domineras av så kallad fynbos och här finns uppskattningsvis 1 500 arter av de totalt cirka 9 000 arter som dokumenterats i Cape Floral Kingdom.


I De Hoop Nature Reserve finns också en mångfald av olika djurgrupper och även De Hoop Marine Protected Area är hem för en mängd olika marina djurarter. I reservatet finns inte mindre än 86 arter av däggdjur, varav den ovanliga bergzebran samt en sällsynt underart av bläsbock (bontebok) bör nämnas. Här finns även eland, råbocksantilop, babian, ökenlo och ett fåtal leoparder.

I havet finner man ett flertal marina däggdjur såsom delfiner och sälar. Varje år mellan juli och november besöks även de skyddande vikarna av sydkapare som kommer hit för att kalva och para sig. I området förekommer även minst 250 olika fiskarter och 260 fågelarter, varav den sällsynta kapgamen är en av dem. I reservatet har man dokumenterat den enda kolonin av häckande kapgamar i Western Cape och detta lockar så klart många naturälskare och fågelskådare att besöka området.

I reservatet kan ni njuta av vandringar, ridturer, cykelturer eller natursköna bilturer.

Vill du resa till Overberg och besöka De Hoop Nature Reserve? Kontakta Destination Sydafrika så hjälper vi dig!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen