Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Aktiviteter – Zululand – Tips inför din resa till Sydafrika – Safaritur i Hluhluwe-Imfolozi Park
www.destinationsydafrika.se


Safaritur i Hluhluwe-Imfolozi Park


Inte långt från St Lucia ligger Hluhluwe-Imfolozi Park som sträcker ut sig på en yta av inte mindre än 96 000 hektar. I parken finns inte bara The Big Five utan även en mängd andra djur. Här har ni chansen att få se geparder, vildhundar, giraffer, zebror och en mängd antiloparter.

Hluhluwe-Imfolozi är ett av de äldsta reservaten i Sydafrika och etablerades redan 1895. Reservatet är mest känt för "Operation Rhino" som startades under 60-talet, då man lade mycket kraft på att rädda den vita noshörningen från utrotning. Idag fokuserar man på att rädda den svarta noshörningen, vars antal har sjunkit kraftigt under det senaste årtiondet.

Ni lämnar St Lucia före soluppgången och påbörjar den ca 1 timme långa färden till Hluhluwe-Imfolozi Park. Väl framme fokuserar ni först på att hitta lejon, leopard, gepard, vildhund och hyena eftersom dessa är som mest aktiva i gryningen.


Efter att ni fått njuta av den underbara Afrikanska soluppgången stannar ni till för en lätt frukost och resten av dagen spenderar ni sedan med att söka efter parkens många andra invånare, både stora och små. Har ni tur kan ni under dagen få se den sällsynta svarta noshörningen. Er guide är mycket kunnig och sitter inne med kunskap om det mesta som rör områdets djur, fåglar, insekter, växter och träd och är mer än villig att visa och berätta om allt ni ser under dagen.

Mitt på dagen stannar ni till vid en av de många picknickplatserna som finns inne i parken för en härlig lunch som bereds på grillen. Efter lunch blir det en sista sväng i parken varpå ni påbörjar färden tillbaka till St Lucia igen.

Vill du boka en Safaritur i Hluhluwe-Imfolozi Park? Kontakta Destination Sydafrika så hjälper vi dig!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen