Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Bra att veta – Inför resan
www.destinationsydafrika.se


Dricks

- Belöna god service -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

När det gäller dricks så är det brukligt att man ger minst 10 % till serveringspersonal och förutom det så är det vanligt att ge några rand i dricks till parkeringsvakter och personal på bensinstationer. Om ni får hjälp med att bära era väskor så kan ni ge R5 per väska.


Det här med dricks på boendena är alltid lika svårt. Det är ju alltid upp till var och en, det är ju inte alla som ger dricks och det är inget måste. Tycker ni att det har varit extra bra, så är självklart en peng uppskattat. En städerska här i Sydafrika tjänar inte så mycket så alla tillskott är hjärtligt välkomna.

På safarilodger brukar vi rekommendera ca R50 per person och natt till er ranger/guide plus något bidrag till övrig personal. Många lodger har ett par kuvert som ligger på rummen där man kan lägga dricks som ni sedan lämnar in när ni checkar ut. Då är det oftast ett kuvert till er guide och ett kuvert till övrig personal. Finns det inga kuvert så kan ni lägga på dricksen på notan som ni betalar när ni lämnar lodgen. Ibland kan det även finnas en liten "dricks-låda" där man kan lägga ner pengarna.


Sugen på att resa till Sydafrika? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen