Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Drakensbergen
www.destinationsydafrika.se


Underberg

- Flugfiske och bergspass -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Underberg ligger omedelbart nedanför de majestätiska bergen i södra Drakensbergen och erbjuder en mängd vandringsleder och upplevelser av hisnande skönhet. Området är ett paradis för alla friluftsentusiaster oavsett om ni är här för att vandra, bara njuta av det rika fågellivet eller delta i några av de många äventyr som erbjuds.

I den här delen av Sydafrika finns det tillgång till mängder av promenad- och vandringsleder. Den största attraktionen i Underberg, och i den lilla grannstaden Himeville, är dock flugfiske. Det finns fler fiskemöjligheter här än någon annanstans i Sydafrika och Underberg-Himeville Trout Fishing Club innehar fiskerättigheter till över 160 kilometer av de närliggande floderna samt 60 dammar – det är med andra ord ett paradis för alla fiskeentusiaster!


Underberg är en liten stad men, trots att det huvudsakligen är jordbruksland, så kan man inte säga att det är en trött landsortshåla. Underberg har vuxit under de senaste årtiondena och numera satsar man mycket på turism som har blivit stadens andra största näring efter jordbruket.

Det är nästan ett måste att åka upp längs Sani Pass som är ett av de mest magnifika bergspassen i Sydafrika. Den smala serpentinvägen slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med Lesotho. Vägen kallas även Roof of Africa, och det av en god anledning – utsikten från toppen är spektakulär. Det krävs dock ett fyrhjulsdrivet fordon för att ta sig upp men om ni inte har det så finns det guidade turer.


Sugen på att resa till Sydafrika & Drakensbergen? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen