Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Drakensbergen
www.destinationsydafrika.se


Drakensbergen


- Naturskönt vandrarparadis i KwaZulu-Natal -

Den spektakulära bergskedjan Drakensbergen stäcker sig 20 mil längs KwaZulu-Natals västra gräns. Här finns toppar på över 3 000 meter, klippmålningar och möjlighet till magiska vandringar.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Under 2000 blev hela regionen, som numera heter uKhahlamba Drakensberg Park, upptagen på UNESCO:s världsarvslista till följd av dess påfallande betydelse ur miljösynpunkt, dess imponerande skönhet samt dess kulturella arv i form av 35 000 klippmålningar som San-folket efterlämnat sig i mer än 500 olika grottor.

© Destination Sydafrika

Drakensbergen är väldigt fascinerande i sig, med toppar som överskrider 3 000 meter och med några mycket spektakulära kännetecken, där Royal Natal National Park, Giant's Castle, Champagne Castle och Cathedral Peak är de mest välkända.

Svävande rovfåglar, vattenfall, floder och sjöar med ett överflöd av fisk, vilda djur, vandringsleder, möjligheter till ridning och en mängd äventyrliga sporter från klättring till cykling i bergen, gör Drakensbergen till en enastående destination för alla som älskar att röra sig i naturen.

Det är de mer klippiga norra och centrala delarna av Drakensbergen som är de mest kända och det är även här som de mest berömda sluttningarna och topparna finns, vilka utgör Drakensbergens klassiska landskap. Det är också här som du finner många av San-folkets klippmålningar.

Den norra delen av Drakensbergen är ett magnifikt område. Här ligger det natursköna underverket Amphitheatre vid den östra kanten av Mont-aux-Sources, en 3 000 meter hög platå och källan till Tugela River och åtta andra floder. Tugela River rinner mot Amphitheatre och faller sedan 850 meter ner över kanten i en serie av vattenfall och bland dessa finns Sydafrikas högsta vattenfall. Amphitheatre står som kuliss till Royal Natal National Park, ett område som kanske mer än något annat i Sydafrika tar andan ur dig.

De centrala delarna av Drakensbergen omfattar en solid basaltbergsvägg på 3 000 meter höjd som sträcker sig 35 kilometer och sedan slutar i en massiv hörnsten som kallas Giant's Castle. För nästan ett århundrade sedan instiftades Giant's Castle Game Reserve som ligger vid foten av berget. Här finns ett antal grottor där du kan beundra de vackra grottmålningarna som bär vittnesbörd om San-folket som en gång levde i området.

© Destination Sydafrika

Den södra delen av Drakensbergen karaktäriseras av något flatare terräng med gröna böljande kullar. Området sträcker sig från Giant's Castle i norr till KwaZulu-Natals sydligaste del, Bushman's Nek, som är en av två officiella gränsövergångar till Lesotho från KwaZulu-Natal och denna väg kan du ta antigen till fots eller på hästryggen.

I södra Drakensbergen kan du se en rad olika djur, bland annat eland – som är Afrikas största antilop, sjakal, babian och piggsvin. Området är även väldigt populärt bland fiskare – här finns bland annat ett stort antal forelldammar.


Sugen på att resa till Sydafrika & Drakensbergen? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen