Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Kaphalvön
www.destinationsydafrika.se


Kaphalvön


- Historia & storslagen natur -

Den vackra kustremsan som tar er till Kaphalvön börjar redan inne i Kapstaden och resan söderut bjuder på många härliga upplevelser. Här finns ett överflöd av aktiviteter och äventyr - ni kan spela golf, dyka, vandra, surfa, cykla och sist, men inte minst, njuta av den underbara naturen.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Kaphalvön är ett äventyr i sig och om ni tar gott om tid på er, vilket ni bör, kan ni utan problem resa runt här en hel dag. Hela halvön, från Table Mountain i norr till Cape Point i söder, ligger i Table Mountain National Park (tidigare känd som Cape Peninsula National Park).

Detta är kanske den mest spektakulärt natursköna parken i Sydafrika. Här finns många utrotningshotade djur och växter, däribland fyra valarter, tre delfinarter, fyra sköldpaddsarter, 250 fågelarter och hela 1016 arter av fynbos (afrikaans för "fine bush"), men det är bara en liten del av de tusentals arter av fynbos som finns runt om i Kapprovinsen.

© Destination Sydafrika

Världens totala växtlighet har blivit indelad i sex "floral kingdoms" – blomsterriken – och det minsta, men också det som har den största artrikedomen, är Kapregionen och hit åker varje år ett stort antal botanister från hela världen.

Denna evigt gröna rikedom av växter kallas fynbos och består till den största delen av växter av arterna Protea och Erica (och ytterligare sju arter som inte finns någon annanstans i världen) – en del väldigt små, andra stora som träd. Mest känd är nog Sydafrikas nationalsymbol – Kungsprotean, vars blommor kan ha en diameter på upp till 20 centimeter.

På er resa längs Kaphalvön kommer ni att passera, och förhoppningsvis stanna till på, en rad fantastiska platser. Det finns små, härliga fiskebyar där ni kan köpa färsk fisk direkt från båtarna som kommer in från havet med sin fångst, kilometerlånga stränder att promenera (eller kanske rida) längs, pingviner att simma med och mycket, mycket mer…


Sugen på att resa till Sydafrika & Kaphalvön? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen