Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – North Coast
www.destinationsydafrika.se


North Coast


- Delfiner & golf -

Trots namnet är North Coast den del av Sydafrikas östkust som ligger norr om Durban, i provinsen KwaZulu-Natal. North Coast kallas även populärt för Dolphin Coast, på grund av att kusten är hem till väldigt många delfiner. Längs denna kuststräcka ligger också några av Sydafrikas bästa golfbanor!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Klimatet beskrivs ofta som evig sommar då området har subtropiskt klimat, på grund av den varma Moçambique-strömmen. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och under vintern runt 25 grader. Februari räknas som den varmaste månaden, mest på grund av den höga fuktigheten.


Den vackra North Coast sträcker sig från Umhlanga i söder till Tugela River i norr. Den viktigaste näringen, förutom turismen, är sockerproduktionen. Stora områden av de böljande kullarna är täckta av sockerrör, som är enkla att odla och stortrivs i det subtropiska klimatet. Många av de första indiska immigranterna bosatte sig här och marknaderna, moskéerna och templen bidrar till att skapa en känsla av fjärran östern.

North Coasts långa gyllene stränder erbjuder en idealisk mix för älskare av vattensporter, fiskare och soldyrkare. Längre in mot land är sport och äventyr synonymt med ridning, safari, helikopterturer, krokodilfarmer samt historiska platser. North Coast är dessutom en väldigt populär destination bland golfare.

Kuststräckan är fullpackad av semesterorter med underbara stränder, de mest framstående är Tongaat Beach, Sheffield Beach, Zinkwazi Beach och stränderna i Ballito, Shaka's Rock, Salt Rock och Umhlali. Hela området bjuder på fantastiska boendemöjligheter som tillhandahåller perfekta platser för avkoppling. Städerna längs North Coast är väldigt populära bland semesterfirare som lockas av den vänliga småstadsatmosfären, dess vackra stränder, klippiga vikar och grunda plaskdammar.


Sugen på att resa till Sydafrikas North Coast? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen