Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Overberg
www.destinationsydafrika.se


Hermanus

- Valar, valar, valar -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Inte långt från Kapstaden ligger den lilla mysiga staden Hermanus, som framförallt är känd för utmärkta möjligheter till landbaserad valskådning. Varje år mellan juni och november kommer majestätiska sydkapare till Walker Bay och dessa kan ses från land, båt eller till och med från flygplan. Världsnaturfonden (WWF) har utnämnt Hermanus till en av världens 12 bästa platser för valskådning och det är den enda platsen i världen där du kan få lyssna till valarna med hjälp av en undervattensmikrofon.

© Destination Sydafrika

I Hermanus finns också världens enda valropare – "Whale Crier" – som blåser i ett horn gjort av torkad kelp (ett slags tång) för att berätta var valarna har setts. Varje år i september hålls här The Whale Festival, som hyllar återkomsten av såväl valarna som våren. Här kan ni njuta av bland annat utställningar, mat och vin.

I Hermanus kan ni tillbringa dagen med att vandra omkring och upptäcka vad den lilla staden har att erbjuda. Här finns massor av små mysiga caféer och restauranger och alla erbjuder en fantastisk utsikt. På klipporna vid havet kan ni få ett härligt möte med en hel familj Rock Dassies, en liten charmerande varelse som trots sin ringa storlek faktiskt är släkt med både elefant och sjöko.

Hermanus har växt från en lugn, liten fiskeby till en liten, pulserande liten stad som har mycket att erbjuda. Förutom valskådning kan du här paddla kajak, spela golf, vandra eller bara njuta av solen på en av alla de stränder som finns. Hermanus erbjuder också shopping som passar de flesta.


Sugen på att resa till Sydafrika & Overberg? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen