Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – South Coast
www.destinationsydafrika.se


South Coast

- Golf & dykning -

South Coast kallas även Hibiscus Coast eller Golf Coast och sträcker sig från strax söder om Durban till Port Edward i närheten av Wild Coast. Det milda subtropiska klimatet lockar till bad året runt, dykning och golf i världsklass!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Liksom North Coast ligger South Coast på Sydafrikas östkust. South Coast kallas även Hibiscus Coast och sträcker sig längs den 17 mil långa kuststräckan från Amanzimtoti strax söder om Durban till Port Edward i närheten av Wild Coast. Det milda subtropiska klimatet lockar till bad året runt i den varma Indiska Oceanen.

Orterna längs South Coast är väldigt små, och många gånger märker du inte att du lämnat den ena innan du kört in i den andra. Sammanlagt ligger det mer än 40 semesterorter längs denna kuststräcka, varav de mest populära är Umkomaas, Scottburgh, Hibberdene, Port Shepstone, Margate, Ramsgate, Southbroom och till slut Port Edward.

© Destination Sydafrika

De gyllene sandstränderna, kantade av kustskog och subtropisk vegetation, är generellt väldigt välskötta och vattnet är klart och rent. Några av stränderna är bland Sydafrikas bästa och har belönats med Blue Flag Label, vilket är ett internationellt bevis för utmärkt vattenkvalitet, säkerhet, service och ekologiskt ansvar.

Högsäsongen för South Coast är under jul och påsk, då stränderna översvämmas av turister, framförallt från Pretoria och Johannesburg. Under denna period är det näst intill helt omöjligt att hitta lediga rum, till och med campingplatserna är fullbelagda. Under lågsäsong är det däremot en helt annan sak, då är det relativt tyst och fridfullt och du får lugna dagar på stranden där du kan bada i det varma vattnet, fiska, titta på delfiner och valar, besöka fina restauranger och spela golf på någon av alla de utmärkta banorna som finns längs South Coast.

För många är South Coast synonymt med Golf Coast – ingen annanstans i Sydafrika kan du spela på så många olika natursköna golfbanor som längs denna 17 mil långa kuststräcka söder om Durban. Totalt finns det nio golfbanor – Umkomaas Golf Club, Scottburgh Golf Club, Umdoni Golf Course, Selborne Golf Estate, Port Shepstone Country Club, Margate Country Club, Southbroom Golf Club, San Lameer Country Club och Wild Coast Sun Country Club .

Samtliga banor har 18 hål och är belägna nära eller direkt intill Indiska Oceanen där fairways kantas av frodig subtropisk vegetation. En del golfbanor har dessutom direkt tillgång till de gyllene sandstränderna. Jämfört med de flesta golfbanorna i Western Cape är green fees vid South Coasts banor relativt låga, och de boenden som finns i anslutning till golfbanorna är generellt inte så dyra, bortsett från de lyxigaste alternativen förstås.

© Blue Vision

South Coast är ett paradis även för dykentusiaster. Aliwal Shoal är det mest populära dykplatsen där nästan 40 000 dyk utförs varje år. Efter Aliwal Shoal kommer Protea Banks, detta rev räknas som en av de bästa hajdyksplatserna i världen.

South Coast är också världskänt för den årliga Sardine Run. Detta är ett oförklarat fenomen där milliontals sardiner i sina vandringar från Kapprovinsen till KwaZulu-Natal passerar South Coast. De stora stimmen lockar till sig mängder av rovdjur i form av hajar, delfiner och valar, dessutom lockar detta överflöd av mat till sig tiotusentals fåglar. Detta lockar självklart även mängder av turister till området som vill beskåda denna märkliga företeelse.


Sugen på att resa till Sydafrikas South Coast? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen