Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Kapstaden
www.destinationsydafrika.se


Kapstaden

- Världens vackraste stad -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Sydafrikas mest kända stad, Kapstaden, ligger i provinsen Western Cape på Atlantkusten i den sydvästra delen av landet och har närmare tre miljoner invånare. Staden är den lagstiftande huvudstaden i Sydafrika, vilket innebär att parlamentet har sitt säte här. Kapstaden har en rik historia och är en kulturell smältdegel med en mångfald som kan härröras från olika afrikanska stammar samt franska, holländska, brittiska och tyska kolonister.


I Kapstaden är årstiderna tydliga – på vintern kommer kallfronter in från Atlanten med mycket nederbörd och starka vindar medan sommaren är varm och torr då varma vindar från sydost blåser in över Kaphalvön. Medeltemperaturen ligger på ca 7 grader under vintermånaderna och runt 26 grader under sommarmånaderna.

Kapstaden har blivit framröstad till en av de främsta internationella destinationerna i världen med dess naturliga skönhet och stora variation av aktiviteter. Kapstadens livliga karaktär med influenser från hela världen, gör att du aldrig tröttnar på mångfalden av upplevelser staden har att erbjuda. Från oförstörda kuststräckor och magnifika landskap som erbjuder en unik flora, till shoppingcentra, restauranger, loppmarknader, kasinon och nattklubbar - Kapstaden vänder sig till alla.

I Kapstaden finns otvivelaktigt världens mest kända landmärke – det drygt 1 000 meter höga Table Mountain som med sin dramatiska inramning bidrar till att göra staden till en av världens vackraste städer. Färden upp till toppen tar ungefär tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden.

© Destination Sydafrika

På toppen finns gott om stigar som leder till fantastiska utkikspunkter där du kan beskåda Kapstaden, Table Bay, Robben Island och Kaphalvön. Det finns också kortare promenader eller så kan du följa med på en guidad tur. I den 7 750 hektar stora Table Mountain National Park finns möjligheter att vandra, klättra, botanisera eller söka efter de mer än 150 fågelarter som finns här. För de mer äventyrslystna finns här även rappellering och skärmflygning.

Du kan inte besöka Kapstaden utan att ett besök till Robben Island, ön där Sydafrikas före detta president Nelson Mandela satt i fängelse i 27 år. En båt tar dig över Table Bay till den historiska ön där en före detta politisk fånge (om ni har tur) guidar dig genom fängelset och berättar om vad som hänt innanför dessa murar. Besöket avslutas med en guidad busstur runt ön.

Belägen mellan Robben Island och Table Mountain har Victoria & Alfred Waterfront, med sin unika kommersiella hamn med naturskön utsikt över Table Mountain, blivit en av Kapstadens största turistattraktioner. Här erbjuds du oförglömliga upplevelser kombinerad med underhållning i form av shopping, gatumusikanter, museum, akvarium, båtturer och biografer.

Two Oceans Aquarium är Afrikas största akvarium där du får uppleva en fascinerande undervattensvärld med alla tänkbara arter från de två haven runt Kaphalvön, en värld oftast bara utforskad av dykare. Här kan du till och med, med full dykutrustning, följa med ner och mata hajarna.

© Destination Sydafrika

På Table Mountains magnifika sluttningar ligger Kirstenbosch Botanical Gardens, ett område på 528 hektar som består av trädgårdslandskap med inhemska plantor och träd, samt naturlig skog som breder ut sig längs sluttningarna. Man har uppskattat att det finns 20 000 inhemska växtarter i Sydafrika och av dessa finns 4 700 här i Kirstenbosch, dessutom finns nästan 50 procent av Kaphalvöns flora representerad i området. Här finns gott om stenbelagda stigar som slingrar sig genom trädgårdslandskapen och skogarna. Det finns även stigar som är speciellt anpassade för barnfamiljer, äldre, blinda samt rullstolsbundna.


Sugen på att resa till Sydafrika & Kapstaden? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen