Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Pretoria
www.destinationsydafrika.se


Pretoria

- Historik och jakarandaträd -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Granne med Johannesburg ligger Pretoria, också i provinsen Gauteng, och är hem till 1,3 miljoner sydafrikaner. Pretoria är den administrativa huvudstaden i landet. Staden är belägen mellan Magalies- och Witwatersrandbergen och ligger på en höjd av 1 360 meter över havet.

© Destination Sydafrika

Pretoria kallas även för Jacaranda City på grund av de tusentals jakarandaträd som planterats längs stadens gator. Idag växer här mer än 70 000 jakarandaträd och när träden blommar i slutet av oktober förefaller hela staden bada i lila blommor.

Staden har en lång och fascinerande historia, här finner du många betydande byggnader, bland annat Voortrekker Monument och The Union Building.

Voortrekker Monument är ett 40 meter högt monument som byggdes för att högtidlighålla minnet av att boerna segrade över Zulustammen 1838. Den 16 december klockan 12.00 varje år lyser solen genom en öppning i toppen av monumentet och ner på en kenotaf med de inristade orden "Ons vir jou, Suid-Afrika" (Vi för dig, Sydafrika); solens strålar symboliserar guds välsignelse över pionjärerna.

Union Building är den majestätiska regeringsbyggnaden. Byggnaden består av två flyglar som tillsammans bildar en halvcirkel och dessa två flyglar representerar föreningen mellan boerna och engelsmännen.

Cullinan Mine ligger ungefär fyra mil utanför Pretoria och är nog den mest berömda gruvan i världen. Här har man funnit tre av världens största diamanter, varav den största, som kallas Star of Africa, idag är en del av de engelska kronjuvelerna. Gruvan erbjuder guidade turer både över och under marken.


Pretoria erbjuder även en mängd intressanta museer, bland annat Transvaal Museum, som är ett naturhistoriskt museum som är väl värt ett besök. Strax utanför staden ligger också Cultural History Museum och Smuts Museum.


Sugen på att resa till Sydafrika & Pretoria? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen