Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Storstäder
www.destinationsydafrika.se


Storstäder

- Pulserande, historiska & mångkulturella -

Sydafrikas storstäder har alla något speciellt att erbjuda. Mest känd är ju otvivelaktigt Kapstaden, känd som en av världens vackraste städer. Men glöm inte bort att ge Johannesburgs nattliv en chans eller utforska historiska Pretoria. Ta en tur till Durban med alla sina olika kulturer eller till Port Elizabeth med dess behagliga klimat och fina stränder.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Johannesburg är huvudstad i provinsen Gauteng och är, med sina 3,9 miljoner invånare, också Sydafrikas största stad och även en av världens till ytan största städer. Många tror att Johannesburg är Sydafrikas huvudstad, men så är inte fallet, landets tre huvudstäder är Pretoria, Kapstaden och Bloemfontein.

Staden ligger på en högplatå på hela 1 753 meter över havet. Klimatet är torrt, men kraftiga regnskurar förekommer ofta på sena eftermiddagar mellan oktober och april.

© Destination Sydafrika

Granne med Johannesburg ligger Pretoria, också i provinsen Gauteng, och är hem till 1,3 miljoner sydafrikaner. Pretoria är den administrativa huvudstaden i landet. Staden ligger på en höjd av 1 360 meter över havet, vilket medför att temperaturerna är lite högre här än i Johannesburg.

Pretoria kallas även för Jacaranda City på grund av de tusentals jakarandaträd som planterats längs stadens gator. Idag växer här mer än 70 000 jakarandaträd och när träden blommar i slutet av oktober förefaller hela staden bada i lila blommor.

Staden har en lång och fascinerande historia, här finner ni många betydande byggnader, bland annat Voortrekker Monument och The Union Building.


Durban är huvudstad i provinsen KwaZulu-Natal på och har drygt 3½ miljoner invånare. Staden ligger i landets subtropiska områden och klimatet är således varmt året runt. Under vintern, juni-augusti, ligger temperaturen på ca 20 grader på dagen och ca 10 grader på natten. Under resten av året är det ofta drygt 30 grader och det blir inte kallare än 20 grader på natten. Temperaturer på över 40 grader förekommer varje sommar och luftfuktigheten är ofta mycket hög.

Durban är en populär turistort med sina kilometerlånga sandstränder och perfekta vågor för surfaren. Durban har också ett väldigt rikt kulturliv och staden lever verkligen upp till att vara en stad i regnbågsnationen Sydafrika.

© Destination Sydafrika

I provinsen Eastern Cape vid Algoa Bays stränder, ligger Port Elizabeth, ofta förkortad till PE. Staden är Sydafrikas femte största stad med nära 1½ miljoner invånare och kallas i folkmun för Friendly City eller Windy City.

Port Elizabeth är kanske inte Sydafrikas charmigaste stad men den är ändå känd för sitt fina väder och säkra sandstränder och staden är även ett viktigt centrum för Sydafrikas bilindustri. Temperaturerna är måttliga året runt utan tydliga regn- eller torrperioder. Somrarna är varma och inte så fuktiga och vintrarna milda och behagliga, vilket gör att du kan surfa, vindsurfa och dyka året runt.


Sydafrikas mest kända stad, Kapstaden, ligger i provinsen Western Cape på Atlantkusten i den sydvästra delen av landet och har närmare 3 miljoner invånare. Staden är den lagstiftande huvudstaden i Sydafrika, vilket innebär att parlamentet har sitt säte här.

Kapstaden har en rik historia och är en kulturell smältdegel med en mångfald som kan härröras från olika afrikanska stammar samt franska, holländska, brittiska och tyska kolonister.

I Kapstaden är årstiderna tydliga – på vintern kommer kallfronter in från Atlanten med mycket nederbörd och starka vindar medan sommaren är varm och torr då varma vindar från sydost blåser in över Kaphalvön.

© Tomas Lidberg

Kapstaden har blivit framröstad till en av de främsta internationella destinationerna i världen med dess naturliga skönhet och stora variation av aktiviteter.


Sugen på att resa till Sydafrikas storstäder? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen