Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Västkusten
www.destinationsydafrika.se


Västkusten


- Praktfullt blomsterrike -

Den sydafrikanska västkusten är ett mycket speciellt område. Här finns kilometerlånga, ofta vindpinade stränder med härdade busksnår, en låg horisont med vidsträckt himmel och avlägsna bergskedjor där frodiga vinodlingar breder ut sig.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Västkusten är en region med starka kontraster och stor skönhet. Här erbjuds du en hel del varierande resmål och upplevelser – den vackra, ibland ödsliga, kustregionen med sina magnifika laguner och små fiskebyar; åkrarna och vingårdarna i Swartland; citrus-, Rooibos- och vinodlingarna i Olifantsrivier Valley; Cederbergs och Groot Winterhoek Mountains magnifika prakt och Namaqualands karga skönhet.

© Destination Sydafrika

Den största anledningen till att många reser sig hit är för att se den fantastiska utställning som visas varje år när vårens första regn faller och förvandlar detta torra och ganska karga landskap till ett fyrverkeri av klara färger när marken täcks av blommor av tusentals arter.

Det är omöjligt att säga när denna årliga blomkavalkad kommer att inträffa, men det säkraste kortet är nog augusti – september. Nyckeln är så klart regnet, men temperaturen är också viktig och blommorna öppnar sig inte förrän frampå förmiddagen och knappt överhuvudtaget på molniga dagar. För att ni inte ska resa förgäves finns det en "Flower Line" att ringa för att få veta var den bästa showen är!


Förutom detta underverk finns det ett par pärlor att upptäcka. Att äta middag på en av västkustens restauranger på stranden är en helt oförglömlig upplevelse – ni sitter på stranden under ett solskydd och insuper havsluften och doften av fisk och skaldjur på grillen, njuter av solen och fiskmåsarnas skri, slickar fingrarna rena och det enda ni behöver oroa er över är hur i hela friden ni ska orka ytterligare en rätt…

Dessa restauranger är väldigt informella, men om ni tycker om enkla omgivningar är de helt klart värda ett besök. Maten som tillreds över öppen eld på stranden är utmärkt och består ofta av fisk tillagad på olika sätt, bokkoms (saltad, torkad småfisk), musslor, kalamari, waterblommitjie bredie (en stuvning gjord på näckrosor), paella och kräftor. Det finns också rykande hett nybakat vitt bröd som serveras med färskt smör direkt från farmen och en mängd olika marmelader. I snitt består en sådan här måltid av tio rätter och kommer inte att göra speciellt stora hål i plånboken! En av dessa restauranger är Die Strandloper strax utanför Langebaan.

© Destination Sydafrika

Västkusten är också ett område som har ett otroligt rikt arv. Längs hela västkusten finns spår av de olika kulturer som levt här, såsom urinvånarna Khoi-folket, vars väl detaljerade klippmålningar, alla mellan 300 och 6000 år gamla, fortfarande finns kvar i området eller de europeiska missionärer som här etablerade hela sju missionärsstationer.

Här finns också vackra restaurerade byggnader, museum och platser där britterna och boerna drabbade samman under anglo-boerkriget.


Sugen på att resa till Sydafrikas västkust? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen