Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Vindistrikten
www.destinationsydafrika.se


Vindistrikten


- Världsberömda viner & god mat -

Med pittoreska vingårdar, restaurerade bondgårdar i Cape Dutch-stil, utmärkta vinrutter, fynbos och majestätiska bergskedjor som kuliss kan listan göras lång över vad vindistrikten runt om i Kapprovinsen har att erbjuda.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Många av städerna och byarna i vindistrikten har historiska byggnader och monument som berättar om områdets rika historia, så att besöka ett vindistrikt i Sydafrika är att få uppleva så otroligt mycket mer än bara vin.

© Destination Sydafrika

Ni kan besöka vindistrikten över dagen med utgångspunkt i Kapstaden - inom en radie av tio mil finns oändligt mycket att se och besöka. Om ni vill koncentrera er på ett lite mindre område, ta er till charmiga Stellenbosch, som anses producera det bästa utbudet av viner med hundratals vinodlingar, eller Franschhoek, som ligger i en av världens vackraste vindalar. Båda ligger inom kort köravstånd till varandra via det vackra Helshoogte Pass.

Ni kan också välja att ha någon av vingårdarna som bas, borta från storstadsvimlet. Utbudet på boenden är stort och detta alternativ kan ofta vara mer prisvärt än motsvarigt boende inne i Kapstaden.

För er som inte vill köra på egen hand finns det utmärkta guidade turer, både som heldags- och halvdagsalternativ, som erbjuder dig transport till och från Kapstaden i luftkonditionerade mindre bussar, flertalet vinprovningar, besök i vinkällare och tid att upptäcka områdena på egen hand och mycket annat.

Sydafrika har en helt egen druvsort, Pinotage, som skapades 1924 då professor Abraham Izak Perold korsade de två druvsorterna Pinot Noir och Cinsault. Den sistnämnda kallades vid den tiden Hermitage i Sydafrika, vilket förklarar namnet Pinotage. Det tog dock många år innan Pinotage fick den uppmärksamhet den förtjänar, det internationella genombrottet kom 1989.

© Destination Sydafrika

Vanligtvis, när man pratar om vindistrikten i Sydafrika, är det områdena omkring Paarl, Stellenbosch och Franschhoek som de flesta tänker på. Men mycket har hänt – en ny generation vintillverkare har dykt upp och ett helt nytt tänkande har lyft fram de sydafrikanska vinerna, som nu tävlar på den internationella vinmarknaden. Det vore därför fel att inte inkludera de många andra vinrutter som finns, och det finns en hel del att välja mellan…


Sugen på att resa till Sydafrikas vindistrikt? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen