Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Wild Coast
www.destinationsydafrika.se


Coffee Bay

- Hole in the Wall -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

I hjärtat av Wild Coast ligger Coffee Bay vid en orörd bukt som enligt sägen är hemsökt av de sjömän som lidit skeppsbrott utanför byn. I Coffee Bay finns det inte mycket mer än några hyddor, en affär, en campingplats och två hotell, men den lilla byn växer stadigt.

Coffee Bay fick sitt namn från ett skepp som strandade här på 1800-talet och som tappade en del av sin last, bestående av kaffebönor, på stranden. Lokalt berättar man att några av dessa bönor slog rot och växte till kaffebuskar, men tyvärr finns inte några av dem kvar idag.

© Destination Sydafrika

Vid byn finns utmärkta fiskemöjligheter såväl som spektakulära vandringsleder genom kustvegetationen som har ett väldigt rikt fågelliv. Ett måste när du stannar till i Coffee Bay är ett besök till det geologiska undret Hole in the Wall. Vid strandkanten finns en stor fristående klippa som drabbats hårt av vinderosion och på ett underligt sätt har det uppstått ett stort hål mitt i klippan.

Coffee Bay har fördelen att du kan nå byn på asfalterade vägar och detta är den perfekta platsen för dig som söker efter en trevlig semesterort bortom de sedvanliga turiststråken, med aktiviteter såsom simning, fiske, surfning, harpunfiske, dykning, ridning, golf och mycket annat.


Sugen på att resa till Sydafrikas Wild Coast? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen