Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Wild Coast
www.destinationsydafrika.se


Wild Coast


- Outforskat, otämjt & oexploaterat -

Wild Coast ligger i provinsen Eastern Cape och sträcker sig längs kusten från East London i söder och ungefär 50 mil åt norr, och från Drakensbergens höga toppar i väst genom det kuperade inlandet och ner till den klippiga kustlinjen i öst.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Wild Coast är en otämjd kustlinje med ofördärvade gyllene stränder som bara delas upp av flodmynningar, laguner och ett eller annat historiskt skeppsvrak – allt inramat av en lantlig omgivning bestående av skogar, grässlätter och traditionella Xhosa-byar där tiden verkar ha stått stilla.

En kombination av historia, geografi och politik har lämnat området till stora delar oexploaterat och outforskat och de flesta vägar är fortfarande av grus och befolkningen lever som de har gjort i århundrade.

© Destination Sydafrika

Wild Coasts fascinerande terräng med djupa raviner och breda laguner, magnifik inhemsk kustskog och ett överflöd av fågel-, djur- och växtarter, erbjuder dig en vistelse fokuserad på njutning och ren avkoppling. Wild Coast Hiking Trail erbjuder dig några av de mest spektakulära kustnära vildmarksområdena i södra Afrika. Denna magnifika region är olik någon annan ni någonsin har upplevt – åk hit och få erfarenheter för livet, med vilda platser att utforska, romantiska stränder och avskilda platser i perfekta miljöer.

Det är inte bara Wild Coasts marker som är oförstörda, utan även havet utanför dess kust. Dyk här och upptäck den häpnadsväckande skönhet som denna ofördärvade, färggranna och levande undervattensvärld erbjuder. Även fiske är ett av områdets stora dragplåster och hela kuststräckan är en fiskares dröm. Sportfiskare kan här få riktiga utmaningar, och ett underbart mål mat, bland de över 800 arter som har identifierats längs denna kust.

Om inte vandring, dykning eller fiske lockar er finns här även utmärkta möjligheter för fågelskådning, vindsurfning, båtturer, golf eller att bara lata er i solen eller strosa längs stranden och leta efter snäckor.


Sugen på att resa till Sydafrikas Wild Coast? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen