Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Om Sydafrika – Zululand & Maputaland
www.destinationsydafrika.se


St Lucia

- Flodhästar & krokodiler -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

St Lucia är en liten lugn ort som ligger ca 2,5 timmars bilväg norr om Durban. Orten är belägen mitt i den välkända iSimangaliso Wetland Park, som finns med på UNESCO's världsarvslista, och i närheten ligger även Hluhluwe Imfolozi Park. Omgiven av fem distinkta ekosystem och en unik biologisk mångfald är St Lucia en perfekt destination för att utforska detta underbara område.

© Destination Sydafrika

De våtmarker, kärr, mangroveträsk och laguner som gör områdets miljö så speciell lockar många naturälskare. Ingen resa till KwaZulu-Natal är komplett utan ett besök på denna oförglömliga plats.

St Lucia erbjuder mängder av aktiviteter. Kusten utanför St Lucia är världsberömd för djuphavsfiske med rekordfångster av bland annat tonfisk och barracuda. Mission Rock är ett populärt tillhåll för flugfiskare.

St Lucia Lake är ett paradis för flodhästar, krokodiler och en mängd olika vattenfåglar och det erbjuds många varianter av båtturer på sjön.

Cape Vidal ligger i St Lucia Marine Reserve och passar perfekt för en dagsutflykt, här finns underbara stränder där man kan bada, snorkla och fiska. Cape Vidal ger tillgång till St Lucia Lakes östra strand där man kan få se många olika djur, bland annat en rad olika antiloparter, flodhästar, krokodiler och bufflar men även en mängd olika fågelarter samt den underbara Indiska Oceanen med ett otroligt utbud av marina djur.

Fågelskådning är en självklarhet i området då man kan ståta med mer än 400 olika fågelarter. Mellan november och januari har ni chansen att få se havslädersköldpaddor som kommer iland på nätterna för att lägga sina ägg på stränderna norr om Cape Vidal. Mellan mitten av maj till mitten av december kan ni även åka på valsafari för att beskåda dessa majestätiska djur.


Safari är också nästan ett måste när ni befinner er i St Lucia och då kanske framförallt i Hluhluwe Imfolozi Park. Reservatet är på nästan 96 000 hektar och den stora mångfalden kommer garanterat att ge er en safariupplevelse ni sent kommer att glömma.


Sugen på att resa till Sydafrika och Zululand & Maputaland? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen