Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Parker & Rreservat – Pilanesberg National Park
www.destinationsydafrika.se


Pilanesberg National Park

- Spektakulärt landskap -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

I North West Province, omkring tre timmars bilresa från Johannesburg, ligger Sydafrikas fjärde största nationalpark, Pilanesberg National Park. Parken är på 55 000 hektar och en stor fördel gentemot Krugerparken och de privata reservaten däromkring är att området är malariafritt.

Parken är nästan helt cirkulär, vilket beror på att den ligger i en 1 200 miljoner år gammal vulkankrater med en liten sjö i mitten. Det finns många olika typer av landskap i parken och klimatet här är också speciellt eftersom området ligger mittemellan det torra Kalahari och det fuktigare låglandet så båda typer av vegetation finns här. Därför lever också flora och fauna som normalt sett finns i kargare landskap, till exempel springbock och brun hyena, tillsammans med dem som vanligtvis finns i fuktigare områden, såsom till exempel impala.

Pilanesbergs många olika typer av landskap gör att parken potentiellt kan ha ett mycket bredare utbud av olika djurarter, i jämförelse med andra parker och reservat i samma storlek. Här finns utrotningshotade djur såsom svart noshörning, roanantilop, sabelantilop, topi, buffel som är helt fri från mul- och klövsjuka och vildhund.

© Destination Sydafrika

Innan Pilanesberg öppnades 1979 brukades jorden i kommersiellt syfte, vilket kraftigt reducerade de inhemska viltbestånden. Under "Operation Genesis" på tidigt 80-tal omflyttades mer än 6 000 djur från andra parker till Pilanesberg och spåren efter människorna har sakta men säkert försvunnit.

1993 introducerades lejon från Etosha National Park i Namibia och idag kan du i Pilanesberg se så gott som alla djur som finns i södra Afrika, inklusive The Big Five. Det är bra vägar i parken och det finns gott om picknickplatser, gömställen och säkra vandringsleder.

Inne i parken kan ni bo på de lyxigare privata lodgerna eller på någon av de två enklare resorts som också finns där. Även om ni inte bor inne i parken, kan ni ändå uppleva det parken har att erbjuda. I det närliggande nöjeskomplexet Sun City finns fyra lyxiga hotell och härifrån avgår turer i stora, öppna fordon både för dag- och nattsafari. Ni kan också uppleva parken från elefantryggen eller varför inte från luften i en luftballong med champagnefrukost!


Sugen på att resa till Sydafrika & Pilanesberg National Park? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen