Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Parker & Reservat – Thornybush Private Game Reserve
www.destinationsydafrika.se


Thornybush Private Game Reserve

- Oförstörd vildmark med ett rikt djurliv -
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter


Angränsande till Krugerparken och Timbavati Private Game Reserve ligger Thornybush Private Game Reserve, ett reservat på 11 500 hektar i oförstörd vildmark som fortfarande är inhägnat. Trots det finns här en stor artrikedom och vildmarkskänslan infinner sig snabbt.

Reservatet var från början ett jordbruksområde men 1979 skapades Thornybush och har sedan dess tredubblats i storlek. I den norra delen av reservatet är naturen mestadels öppen savann medan det i de södra delarna, där det faller mer regn, finns mer träd. Namnet Thornybush kan ibland kännas väldigt träffande med de många träd och buskar vars taggar är både långa och mycket vassa.

© Destination Sydafrika

På grund av denna variation i naturen finns det många olika ekosystem, vilket medför att den biologiska mångfalden är stor. Safari i Thornybush är riktigt bra – i ett mindre inhägnat reservat är förutsättningarna för att ni ska få se så många olika djur som möjligt optimala.

Det finns omkring 60 däggdjursarter i Thornybush och då reservatet fortfarande är inhägnat har man behållit en stor population av lejon och de andra i The Big Five – elefant, leopard, noshörning och buffel – finns också här. Ni kan också få se gepard, hyena, giraff, zebra och en stor mängd olika antiloparter. Reservatet är också en fågelskådares paradis med mer än 280 fågelarter.

I Thornybush finns ett antal mycket fina lodger i olika prisklass som alla bjuder på en fantastisk upplevelse.


Sugen på att resa till Sydafrika & Thornybush Private Game Reserve? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen