Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Parker & Reservat
www.destinationsydafrika.se


Parker & reservat


- Underbara möten i fantastisk natur -

Sydafrika är fullt av parker och reservat och här har ni fantastiska möjligheterna för riktigt bra safariupplevelser. Förutom nationalparkerna finns också privata reservat, där safari står i fokus men där boende, mat & dryck ger en totalupplevelse av den Sydafrikanska bushen!
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Nationalparker
I Sydafrika finns gott om nationalparker, varav Krugerparken så klart är den mest kända, men även Addo Elephant Park och Hluhluwe Imfolozi Park har ett mycket gott rykte.

© Destination Sydafrika

Nationalparkerna i Sydafrika ligger i landets alla hörn och i alla olika typer av natur - vid havet, i bergsområden, i bushen och i öknen. Det finns allt från mycket små parker till parker som är stora som mindre länder, såsom Krugerparken med sina 2 miljoner hektar.

I de flesta parker finns ett antal läger, som mestadels erbjuder boende med relativt enkel standard (med undantag för de privatägda lodger som också finns i parken). I de större lägren finns också restaurang, affär samt möjlighet att fylla på bensin.

Privata reservat
Att bo i ett av de privata reservaten kostar förvisso mer än att bo inne i en nationalpark såsom Krugerparken, men det är värt vartenda öre. Alla safariturer, vandringar, måltider och ibland till och med all dryck ingår i priset. Naturupplevelsen blir mycket större och risken att ni får åka därifrån utan att ha fått se de djur ni ville se är betydligt mindre då ni hela tiden får hjälp av en mycket kunnig guide.

En vanlig dag börjar med att ni väcks före gryningen varpå det bjuds på en lätt frukost och kort därefter är det dags för en morgonsafari. Här kan ni till och med få möjligheten att kliva ned från fordonet för att undersöka spår och växter eller för att komma riktigt nära djuren.

Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under natten, stannar man till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en bensträckare. På vintern erbjuds också varmvattensflaskor och filtar för att hålla värmen under safarin.

Tillbaka i lodgen blir det en överdådig frukost och därefter erbjuds ni, på vissa lodger, att följa med på en vandring i bushen tillsammans med en beväpnad ranger. Dessa turer ger en bättre chans att se några av de mindre djuren och tillfälle att lära mer om floran och faunan i regionen. Erfarna spårare kommer att visa olika spår i mer detalj, berätta om hur olika medicinalväxter används och trollbinda med en hel del traditionell folklore.

© Destination Sydafrika

Resten av dagen tillbringas helt efter eget behag – det erbjuds en mängd andra aktiviteter att sysselsätta sig med eller så kan ni passa på att bara njuta av omgivningarna eller kanske ta en siesta i värmen. Det serveras en härlig lunch mitt på dagen och på eftermiddagen bjuds det på kaffe eller te med diverse olika tilltugg. Därefter är det dags för en kvällssafari då man stannar i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren.

Vid återkomsten till lodgen bjuds det på en fantastisk middag, antingen lodgen eller i boman – en inhägnad med en stor lägereld som lyser upp den afrikanska natten. Kvällen spenderas med fördel runt lägerelden eller i salongen med god drink medan du pratar igenom dagens upplevelser med de andra gästerna.


Sugen på att resa till Sydafrikas parker & reservat? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen