Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Safarilodger – KwaZulu-Natal
www.destinationsydafrika.se


Safarilodger i Hluhluwe Imfolozi Park
I hjärtat av Zululand ligger Hluhluwe Imfolozi Park som är det äldsta reservatet i Sydafrika, etablerat redan 1895. Från Durban tar det omkring 3 timmar att köra till parken.

Reservatet är på 96 000 hektar och består av två delar - Hluhluwe i norr och Imfolozi i söder. Området bjuder på en fantastisk variation i både flora och fauna och safari av världsklass. Här kan ni få se the Big Five och mycket mer!


Safarilodger i Mkuze Falls Private Game Reserve
Mkuze Falls Private Game Reserve ligger mitt i historiska Zululand i KwaZulu-Natal. Reservatet är på 10 000 hektar och har flera olika ekosystem och habitat vilket gör att det finns en stor variation i djurlivet.

I Mkuze Falls finns alla i the Big Five – elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning – men också flodhäst, krokodil, gepard, hyena, honungsgrävling och piggsvin.


Safarilodger i Phinda Private Game Reserve
Phinda Private Game Reserve ligger omkring 3½ timmes bilresa norr om Durban. Reservatet är 23 000 hektar stort och tack vare det fuktiga, subtropiska, kustklimatet är naturen ständigt grön och frodig.

I Phinda kan man bland annat se alla i the Big Five, som är elefant, leopard, lejon, buffel och noshörning – här finns båda den vita och den svarta noshörningen.


Safarilodger i Pongola Game Reserve
Pongola Game Reserve, som är hela 31 000 hektar stort ligger söder om Swaziland och är det äldsta reservatet i Sydafrika, och det näst äldsta i världen, det etablerades redan 1894.

Vilda djur som långt tidigare vandrat fritt här har introducerats och idag har reservatet fyra av de fem i the Big Five – här finns noshörning, leopard, buffel och elefant men inte lejon. På Lake Jozini kan ni också prova på tigerfiske.


Safarilodger i Tembe Elephant Park
I Maputaland, intill gränsen till Moçambique, ligger Tembe Elephant Park, en park på 30 000 hektar. Tembe är hem till KwaZulu-Natals största elefanthjord, som dessutom är Sydafrikas, och kanske världens, största elefanter.

Tembe Elephant Park är inte bara hem för elefanter utan även till ett överflöd av vilda djur, däribland resten av the Big Five – svart och vit noshörning, buffel, leopard och lejon.


Safarilodger i Thanda Private Game Reserve
Thanda Private Game Reserve är ett reservat på 7 800 hektar som ligger i norra Zululand, ca 4 timmars bilresa från Durban.

I reservatet finns elefant, lejon, leopard, noshörning och buffel – alltså alla i the Big Five. Man hittar också hyena, gepard, vårtsvin, mängder av antiloparter och mycket mer. Över 400 fågelarter har registrerats i reservatet, så här kan fågelskådare med glädje tillbringa flera dagar.


Safarilodger i Zululand Rhino Reserve
Zululand Rhino Reserve ligger i nordvästra Zululand. Reservatet etablerades för att skapa ett 23 000 hektar stort reservat för att rädda utrotningshotade djur, speciellt den svarta noshörningen.

Förutom noshörning finns en mängd andra djur i reservatet – elefant, buffel, giraff, flodhäst, vårtsvin, kudu och många små antiloparter. Då man nyligen har infört lejon i reservatet har man numer alla i the Big Five.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Sugen på att resa på safari i Sydafrika? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen