Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/32/3000232/omsydafrika.se/public_html/scripts/initsystem.php on line 2 Tips inför din resa till Sydafrika – Safarilodger – Limpopo
www.destinationsydafrika.se


Safarilodger i Balule Nature Reserve
Balule Nature Reserve, som är ca 40 000 hektar stort, är en del av Greater Kruger National Park. Det finns alltså inga stängsel kvar, så djuren kan vandra fritt mellan Balule och Krugerparken.

Balule är känt för det varierade djur- och fågellivet. Vid floden finns bland annat flodhäst, krokodil och sköldpaddor. Det finns också alla i the Big Five, såväl som zebra, giraff, gepard, hyena, schakal och många antiloparter.


Safarilodger i Klaserie Private Nature Reserve
Klaserie Private Nature Reserve är ett av de största privatägda reservaten i Sydafrika med hela 60 000 hektar. Klaserie River flyter genom reservatet och här samlas bland annat stora hjordar av elefanter för att finna svalka och dricka och äta.

I reservatet kommer ni också kunna stöta på the Big Five och mycket mycket mer. Om ni har tur kan ni också se vildhund, roanantilop och honungsgrävling.


Safarilodger i Krugerparken
Den norra delen av Krugerparken ligger i provinsen Limpopo medan den södra delen finns i provinsen Mpumalanga, där de flesta lodger och läger ligger. Krugerparken är ett självklart resmål för många som besöker Sydafrika.

Här finns bland annat 507 fågelarter och 147 däggdjursarter, inklusive the Big Five: lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning. Här finns också ett flertal arkeologiska fyndplatser.


Safarilodger i Thornybush Private Game Reserve
Thornybush Private Game Reserve är ett reservat på 11 500 hektar i oförstörd vildmark som fortfarande är inhägnat. Trots det finns här en stor artrikedom och vildmarkskänslan infinner sig snabbt.

På grund av stor variation i naturen finns det många olika ekosystem, vilket medför att den biologiska mångfalden är stor. I ett mindre reservat är också förutsättningarna för att ni ska få se så många olika djur som möjligt optimala.


Safarilodger i Timbavati Private Game Reserve
Timbavati är hela 60 000 hektar stort är en del av Greater Kruger National Park. Timbavati anses av många vara ett av de bästa reservaten i Sydafrika, området har aldrig varit särskilt bebott och naturen är oförstörd och vild.

I Timbavati finner ni så klart alla i the Big Five och många andra rovdjur såsom bland annat hyena, gepard och den utrotningshotade vildhunden. Här finns också de berömda vita lejonen.


Safarilodger i Karongwe Game Reserve
Karongwe Private Game Reserve ligger omkring 45 minuter väst om Krugerparken, det är alltså inte en del av Greater Kruger National Park. Reservatet är ett mycket vackert 8 500 hektar stort område med ett rikt djurliv.

Här finns djur i överflöd, förutom the Big Five kan man också se gepard, brun och fläckig hyena, vildhund, giraff, zebra, gnu, kudu, impala och buskbock för att bara nämna några.


Safarilodger i Entabeni Safari Conservancy
Endast 3 timmars bilresa norr om Johannesburg och Pretoria ligger Entabeni Safari Conservancy, mitt i regionen Waterberg. Reservatet är 22 000 hektar stort och är malariafritt.

Entabeni är naturligt uppdelat i två sektioner, en övre och en undre del och här finns en stor variation vad gäller flora och fauna. Här finns alla i the Big Five, men också giraff, flodhäst, zebra och mängder av antiloparter.
Dela p:
Dela p Facebook Dela p Twitter

Sugen på att resa på safari i Sydafrika? Besök Destination Sydafrika!

Destination Sydafrika AB
info@destinationsydafrika.se
+46 (0)31 799 5527/8
+27 (0)78 751 7209
+27 (0)63 156 6144
Org.nr: 556850-6520
© Destination Sydafrika 2016
Resevillkor
Kammarkollegiet
Läs omdömen